Чули смо јуче интервју председника Вучића поводом утисака током званичне посете председнику Француске Емануелу Макрону. Као председник одговорне државотворне партије Нове – Да се струка пита, морам да реагујем на вашу изјаву, председниче.

Србија је још увек мала пред земљама које посећујете, зато што нам је економија мала. Зато је можда тачно, како сте рекли, да нам је данас или можда већ сутра збиља Дамоклов мач изнад глава.

Избором ваших људи и влада, које ви састављате већ више од десет година, и даље смо, како признајете, мали.

Поштовање, слобода и независност се у капитализму којем се обраћате, а за који смо се и сами определили, стиче само интересима, јаком индустријом и јаком економијом, а не односима заснованим на емоцијама.

То смо могли одавно постићи избором само стручних, остварених и искусних људи да нас предводе, али то нису они које смо вашим избором на челним министарствима до сада видели, ни у пољопривреди, ни у енергетици, ни у здравству, а поготово не на челу Министарства привреде или Министарства инфраструктуре.

Председниче, после десет година власти, ми из Нове Д2СП стварно не можемо поверовати да ћете ових дана нешто премијерно рећи или урадити за нашу Србију, за шта нисте имали времена у предходној деценији.

Пред носом су нам сви ресурси, само их ваљано, због нестручности и неискуства, нисмо употребили. Задатак нам је да то променимо.

Србија је много времена изгубила. Може много брже да расте, уместо да моли и већ дуго понижена чека руку оних који нам је не желе пружити.

Када за то добијемо прилику, све оно што ви и ваш избор људи нисте знали или нисте могли, урадићемо ми.

Под вашим вођством државе пробали смо све, само са стручношћу нисмо.

Владимир Ковачевић, председник Нове Д2СП