Данас је у име једанаест ванпарламентарних странака и покрета предато писмо руководству Радио-телевизије Србије, где је затражено хитно отпочињање дијалога између представника Јавног сервиса, парламентантарне и ванпарламентарне опозиције о равноправном представљању политичких субјеката током предстојеће кампање.

Писмо су заједно предали представници Нове – Да се струка пита, Либерала и демократа (ЛИБДЕМ) и Коалиције за за мир и толеранцију, у којем се сугерише руководству Јавног медијског сервиса да је недопустиво да дијалог између нас не постоји и да је дубоко погрешно да се преко медија одговара на захтеве једног дела опозиције који је већ своја решења понудио, а да се о њима при томе није ни дискутовало. Потребно је уважити мишљење хиљада људи који месецима шетају тражећи, између осталог, и побољшање медијске сцене, и преко тих захтева се не сме тако лако прелазити.

Међу потписницима иницијативе су бројне мањинске странке које делује кроз Коалицију за мир и толеранцију, а њихов став се односи пре свега на недопустиву ситуацију да се мањинске групе вечито искључују из процеса дијалога и у изборној утакмици, па тако бивају скрајнуте и маргинализоване, што се овог пута мора променити. Коалиција за мир и толеранцију окупља политичке странке бошњачке, црногорске, влашке, македонске, мађарске и ромске националне мањине и ови избори су прилика да се њихов глас чује на прави начин, а Јавни медијски сервис је права прилика за тако нешто и нема разлога да се на овакав један допис не одговори позитивно.

Како је времена све мање, а тензије у друштву све веће, позивамо руководство Јавног сервиса да у најкраћем периоду, до краја овог месеца, закаже састанак, где ће све заинтересоване стране имати своје представнике, а ми као ванпарламентарна опозиција тражимо место за овим столом јер сваки вид дискриминације и маригинализације ствара у старту непоштене услове у утакмици у коју сви морамо ући са истим стартним позицијама.