Зашто би неко ко наводно има 700.000 чланова морао да потплаћује и уцењује људе да би дошли на њихов митинг у Београд, упитао је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита.

– Зар није логично да странка са таквим чланством очас посла може да окупи бар 30 одсто свог чланства на једном месту, што је 210.000 људи – пита Ковачевић.

Ковачевић каже да се руководство те странке данас суочава са реалношћу и мањком заинтересованости свог чланства и да са бројем људи учлањених у СНС, очигледно само интересно, не могу да рачунају чак ни са новцем и уценама.

– Сви они који умеју да изведу овакву логику, а баве се политиком, морају бити охрабрени овом очигледном чињеницом – да су политичке промене на видику. Није једноставно данас бити функционер СНС-а и организатор скупа јер је пред очима тих људи кулиса од карата која се руши, а нервоза диже – наводи Ковачевић.

Ковачевић истиче да су због тога сви људи који сутра својом вољом и својим мотивима изађу на окупљање, које чини континуитет незадовољства, енергија која завређује највеће поштовање које годинама нисмо сакупили на једном месту.

– Значај сутрашњег протеста против насиља је већи и важнији од свих досадашњих и представљаће оријентир правца кретања будуће политике Србије – закључује Ковачевић.