Перформанс око изласка министра привреде Радета Басте из Владе Србије и понижавајући начин на који се то спроводи потврђује да концепт по којем се данас влада у Србији заправо не постоји, не поштује се систем, нити процедуре које државу одвајају од анархије, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Само се преко портфеља неколицине министарстава у Србији остварују приходи за државу, преко министарстава грађевинарства, пољопривреде, трговине, енергетике, рударства, туризма, а понајвише Министарства привреде, које обједињује све ове активности – рекао је Ковачевић.

Ковачевић додаје да сва остала министарства, којих је готово четири пута више у Влади Србије, троше новац државе која наведена министарства својим деловањем прикупљају.

– Министарство финансија је техничко министарство које евидентира финансијске промене прихода, расхода и води рачуна о току новца и ликвидности државе. Замислите колико је онда лош потез обезглавити Министарство привреде, угасити моторе једног од шест министарства која производе новац за буџет државе, радије и пре него што се обезбеди замена за изузетно важно место министра привреде у свакој држави света сем у Србији – наводи Ковачевић.

Ковачевић истиче да је још лошије, онако успут, Министарство привреде, као неважно, поверити министру финансија Синиши Малом, што се у јавности помиње.

– Синиша Мали никада у животу није имао додир са индустријом нити привредом пре него што је ушао у Владу Србије – закључио је Ковачевић.