Према подацима које смо добили јуче, држава и надаље подстиче дерогацију сточног фонда Србије и својих сточара, јер је на Батровцима прошле недеље увезено 150 шлепера меса укупне тежине готово 3.500 тона.

Надлежно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде издало је дозволе за увоз оваквог меса.

Нарочито нас узбуђује ова чињеница због тога што је код нас забрањен узгој ГМО житарица. Како онда увозимо месо из земаља где није забрањено храњење животиња таквим ГМО зрном?

Наша деца ће сухомеснате прерађевине произведене од таквог меса животиња храњених ГМО житарицама јести у наредним данима.

Због уништеног приплодног материјала, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дало је дозволе и за увоз данске прасади, јер су крмаче у Србији поклане услед немара надлежних и допуштања да сточари Србије буду у константном губитку, па се у немало сутуација продају и целе куће и имања да би се њихови губици намирили.

Најавили смо као странка да је још гора ситуација по питању крупне стоке – млечних крава нема у довољном броју да би задовољиле дневне потребе грађана Србије за млеком.

Како се то догодило? Једноставно, дозвољен је, пре више месеци, прекомеран увоз млека у праху, па је то утицало на малу откупну цену млека и, последично, на клање млечних крава. Уз то када се придода и потпуно погрешан концепт субвенција, резултат је деструктиван.

Апелујемо на надлежне да надаље не уништавају оно што сами нису стварали.

Последњи је минут да се стане на пут даљној деструкцији и незнању због преполовљеног сточног фонда у односу на само 12 месеци раније.

Владимир Ковачевић, председник Нове Д2СП