Уместо штедљиве владе, која је могла евентуално да се очекује, Србија добија једну врсту техничке владе која, по свим показатељима, неће бити дуговечна, изјавио је, приликом гостовања на Курир телевизији, председник Нове Да се струка пита Владимир Ковачевић.

– Са стручне стране направљени су велики пропусти, па тако имамо ситуацију да је предлог Данице Грујичић за новог министра здравља, са позиције струке, логичан, док, одмах затим, имамо предлог Радета Басте за министра привреде, који је веома упитан. Привреда остаје заморче и противим се таквом избору на тако важно место. Такође, имамо Министарство пољопривреде (шумарства и водопривреде) које је „дотерано“ готово до нуле, ако погледамо девастиран сточни фонд и пољопривредну статистику. Не знамо много о новом министру пољопривреде, али од Бранислава Недимовића, после свега, изгледа да ће сви бити бољи – рекао је Ковачевић.

 

Што се међународних односа тиче, Ковачевић каже да је у јавности представљено да имамо пријатеље, али да су нам ти наводни пријатељи испоручили веома „горке пилуле“.

– Треба да схватимо да у међународним односима постоји само интерес и да треба тога да се држимо – истакао је Ковачевић.

Млади и стручни људи да се укључе у политику

Председник Нове Д2СП је нагласио да постоји армија стручних, образованих људи широм Србије и позивао је те људе да се укључе у политику.

– У сваком граду имате младе, стручне људе који су на маргни друштвених и привредних догађаја. Концепт рада странке коју предводим је укључење струке у решавање економских и друштвених проблема који су преплавили Србију – закључио је Ковачевић.