Са великим ишчекивањем желимо да чујемо шта је став председника Вучића поводом комплексне ситуације у којој се као земља налазимо након француско-немачког предлога о Косову.

Данас очекујемо обраћање председника у Скупштини Србије поводом овог питања и детаља непријатног предлога.

Став партије коју предводим је да замрзнут конфликт и одлагање решавања косовског питања, из угла протока времена, нису донели ништа бољи статус нити косовским Србима нити Србији двадесет година касније, у односу на жељен повољан расплет.

Зато, као одговорни политичари, заговарамо суочавање са последицама одлагања и гурања замрзнутог конфликта у наручје генерација које су принуђене да решавају све, за шта храброст нису имале старије генерације пре нас.

Мало шта је, чини се, остало за бирање. Преостаје нам једино да терет неодговорности оних пре нас претворимо у сопствену храброст за изналажење платформе да будуће генерације и наша деца имају шансу да остваре бољи живот какав ми нисмо могли.

Ренесансно постављајући ствари, идеално би било да се у Скупштини данас очекује конструктивна и аргументована расправа, а на крају и консензус парламентарних странака. У реалности је то заиста мало вероватно.

Зато, највећу одговорност по овом тешком националном и етичком питању свакако има председник државе као суверен политике коју је више од једне деценије водио.

Последице ће се рефлектовати, какав год резултат био, нажалост, на све нас.

Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита