На данашњој конференцији за медије испред касарне „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ у Новом Саду, представници више организација окупљених око иницијативе „Дигни гард, одбрани град“, чији је члан и Нова – Да се струка пита, захтевали су пренамену оронуле касарне у студентски дом са осталим пратећим садржајем.

Сања Клипа Гавански, чланица Градског одбора Нове – Да се струка пита Нови Сад, истакла је да би се уместо запуштене и оронуле зграде у центру града, или новог стамбено-пословног простора, преуређењем касарне у студентски дом студентима обезбедио простор за квалитетан живот.

Нови Сад тренутно има преко 50.000 студената и свега 2.700 места у студентским домовима. Град није успео инфраструктуром да испрати повећан број студената, нити се тим проблемом бавио. Испуњењем ове иницијативе, студенти би добили дом, а Нови Сад и Србија би сачували своје културно-историјско наслеђе.

Иницијативу „Дигни гард, одбрани град“ чини више опозиционих странака, покрета, група грађана и невладиних организација: Нова – Да се струка пита, „Заједно“, Покрет слободних грађана, Демократска странка, Народна странка, Покрет за преокрет, Зелена мрежа Војводине, Војвођански културни клуб „Васа Стајић“, Омладинско-студентска акција – ОСА, Удружење антифашиста Новог Сада, Савез антифашиста Војводине, Студентска акција, Војвођанска политиколошка асоцијација, Мост солидарности, Странка слободе и правде и Србија центар.