Поводом јучерашњег скупа министарке пољопривреде са незадовољним сточарима Мачве у Богатићу, доминантан је утисак убеђивања сточара да се аграрна политика пише од почетка њеног службовања и да није спремна да објасни штету коју је нестручним радом направио њен предходник Бранислав Недимовић, такође кадар СНС-а.

Неубедљив је био наступ министарке по питању разрешења лошег статуса српског сточарства по питању млека, крупне стоке, свињарства и погрешног приступа ревитализацији овог изузетно важног а уништеног сектора за живот свих грађана Србије.

За министарку је од велике важности увођење еАграра, који ће изгледа постојати без сточарства у аграру.

Објашњава српским сточарима „ако добијемо још нека средства, помоћи ћемо вам“, па је због тога питамо:

1. Ко је уништио српског сточара и ко то треба да дâ новац српских грађана Министарству пољопривреде и српском сточару? Да ли је то Влада? Или можда председник?

2. Да ли судбина сточара треба да зависи од положаја министарке пољопривреде у тој влади?

3. Да ли за српског сељака нема новца, а за национални стадион има?

Каже министарка „да ће је због повећања субвенција за млеко то коштати уместо 4 милијарде сада 12 милијарди“? Њу неће то коштати ништа, јер је она чиновник државе. А због неразумевања и нестручности распоред буџетских средстава за аграр увек остаје недовољан.

Ово је био последњи покушај да СНС уз помоћ нежнијег пола изглади односе са сточарима, који су пред нестајањем, новим обећањима и шареним лажима.

Остаје нам само нада да ће остати од сточарства нешто да може да се поправи док Нова – Да се струка пита добије прилику да одговара за рад Министарства пољопривреде и начини га сервисом задовољних сточара.

Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП)