Председник Нове – Да се струка пита Владимир Ковачевић каже да бивши министар пољопривреде Бранислав Недимовић сноси одговорност због стања у пољопривреди и захтева његову осуду од стране актуелне министарке Танасковић.

– Питам министарку пољопривреде Јелену Танасковић, као кадар континуитета владавине СНС-а, како је дошло до кашњења у исплаћивању субвенција пољопривредницима у износу од 15 милијарди динара? Па сада у јавности она исплату представља као чин залагања и домаћинског приступа у виђењу аграрне политике – наводи у саопштењу Ковачевић.

Он истиче да је њен претходник највећа штеточина која је икада била на челу Министарства пољопривреде, те да је сточни фонд преполовљен и да је најмањи од када се мери.

Због свега тога Ковачевић тражи од министарке Јелене Танасковић јавну осуду рада њеног претходника, јер ће њени дати напори да поправи ствари имати кредибилитет.

– Колико ли ће државу коштати поигравање са аграром и незнање остаје да се види. Још једном истичемо, увоз прасади је интервентна мера која подилази тренутном стању, а права је увоз назимица и крмача које су принудно сељаци поклали. Што се тиче крупне стоке, опоравак ће бити тежак и дуг, јер једна јуница да би постала млечна крава тражи бар две године бриге и чекања. Толико је неопходно да би се у овој области осетио први опоравак – каже Ковачевић.