Ко год да дође на власт у наредним годинама иза СНС-а, биће у великим финансијским проблемима, изјавио је данас председник странке Нове – Да се струка пита Владимир Ковачевић.

Он је нагласио да се власт последњих година води ускључиво популизмом, расипништвом и отпочињањем нереалних пројеката, попут градње националног стадиона.

– Зато је епилог садашњег стања да је јавни дуг са некадашњих 14 милијарди, данас за преко 20 милијарди већи. Данас је последњи дан „Копаоник бизнис форума“ и утисак је да је он био средство које је послужило званичницима власти да објасне колегама како је све под контролом и како смо у сигурним рукама и да нам не прети, након инфлације, још гора пошаст друштва, а то је рецесија – изјавио је председник странке Нове – Да се струка пита.

Ковачевић је позвао у хитно спуштање референтних каматних стопа, иако смо познати по закаснелим мерама.

– Срце економије државе су привреда и развој. Неликвидност, мањак финансијских средстава и ужасне каматне стопе предуго већ гуше привреду и зато хитно морамо отпочети са релаксацијом финансијског система, да не буде већ сутра прекасно – поручио је Ковачевић.