Опозиционе политичке странке и покрети у Новом Саду – Демократска странка, Покрет за преокрет, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Народна странка, Заједно, Србија центар – СРЦЕ, Акција прогресивне Војводине и Нова – да се струка пита – најоштрије осуђују примитивну и опасну кампању у којој се по читавом граду исписују графити у којим се клевећу и вређају опозициони политичари и некадашњи градски и покрајински функционери.

Читав град је крајем прошле недеље исписан графитима упереним против председника Нове Демократске странке Србије Милоша Јовановића и председнице Српске странке „Заветници“ Милице Ђурђевић Стаменковски, а од данас је Нови Сад наружен и графитима у којим се вређају и клевећу некадашњи председник Покрајинске владе и Демократске странке Бојан Пајтић и председник градске организације Народне странке и посланик у Скупштини Србије Борислав Новаковић.

Реч је о недозвољеном и апсолутно неприхватљивом методу политичке борбе у којем су се на мети нашли противници садашње власти и политике режима Александра Вучића.

Опозиционе политичке странке и покрети захтевају од надлежних државних органа да у најкраћем могућем року открију ко исписује ове графите и да их изведу пред лице правде. Нема никакве сумње у то да се на овај начин угрожаве безбедност људи који су на мети увреда и клевета, али и њихових породица, због чега надлежни државни органи неизоставно морају да реагују и зауставе виновнике ове беспризорне кампање. Полиција у граду који је у целости покривен различитим сигурносним камерама несумњиво може врло брзо идентификовати особе које су исписале ове графите, а извесно је била у стању и да их прекине у њиховом нечасном послу.

Уколико виновници кампање остану непознати јавности, биће то недвосмислен доказ да иза свега стоји садашња власт, односно Српска напредна странка и њени политички сателити у Новом Саду.