Придужујем се критици председника Србије, датој медијима са Сајма вина из Болоње у Италији, да министри у Влади Србије морају много више, посвећеније и боље да раде, саопштио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Међутим, мањак искустава појединих министара за портфеље који су им додељени је тако велик да се то не може у кратком року надокнадити. Зато је то штета свих грађана Србије и порука да се не занемарује професионални минули рад и струка пре политике – рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да ако пропустимо кроз филтер искуства персонална решења Владе Србије, за половину њих би се могло рећи да се уче послу и министровању новцем свих грађана Србије.

– Тржишна конкуренција и борба за привредни раст у свету је огромна. Државе наступају насупрот нама са својим најталентованијим тимовима које краси креативност и фокусираност на велике циљеве – каже Ковачевић.

Председник Нове Д2СП напомиње да главни економски циљ треба да буде економски интегритет, а да се то постиже када увоз заменимо извозом, а куповину страних роба заменимо вештином продаје сопствених роба.

– Стране инвестиције у нашој земљи морамо заменити нашим инвестицијама у туђим земљама. Ово је рецепт дуготрајног привредног раста који ова, али ни прошле владе Србије још нису разумеле. Прави човек на правом месту је политичка агенда странке Нова Д2СП за коју ћемо се изборити већ на првим изборима – закључио је Ковачевић.