Оно што је Покрет „Европа сад“ у Црној Гори, сигуран сам да је Нова – Да се струка пита у Србији, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник странке Нова – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Концепт рада наше странке је политика која се објашњава кроз економију, значај економског патриотизма и економског интегритета, који нисмо никад достигли да бисмо имали друштвено-социјалне, спољнополитичке и све друге интегритете. Ако то нисмо разумели деценијама уназад, важно је да разумемо у будућности, због наше деце, где смо грешили – рекао је Ковачевић.

Ковачевић објашњава да се због тога пречесто као држава налазимо само у лошим ситуацијама, где имамо избор само међу лошим решењима.

– Популарност сличне политике засноване на економији и решењима која свакодневно унапређују стандард живљења грађана, која је растућа у Црној Гори, упућује и охрабрује на то, с обзиром да је сензибилитет грађана и једне и друге земље готово исти, на светлу будућност овакве политике – истиче Ковачевић.

– Већ на првим наредним изборима потрудићемо се да то и докажемо у име свих грађана Србије, баш као што то данас у братској Црној Гори чини Покрет „Европа сад“ – закључио је председник Нове Д2СП.