Незапамћена трагедија која се догодила данас у Београду треба да буде окидач за чишћење јавног медијског простора од свих садржаја који не доприносе менталном здрављу младих и целе нације, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита.

– У име странке Нова Д2СП погнуте главе изјављујемо саучешће породицама погинулих и родитељима деце чији су се животи угасили. Овај чин је последња опомена друштву да смо посрнули, црвени картон РЕМ-у, министарствима просвете и спорта, а и свим родитељима, јер смо пали на оном најважнијем, а то је здраво одгајање поколења – рекао је Ковачевић.

Ковачевић поручује да сада морамо да отворимо сва питања која смо крили.

– Какав нам је образовни систем? Какав нам је садржај медијског простора? Какву поруку дајемо младима и који су нам данас системи вредности? Од данас све мора бити упитно. Хитно чишћење свих социјалних канцера друштва мора да почне већ данас – истиче Ковачевић.

Ковачевић напомиње да је овим чином отпочео страх родитеља, чувара школа и неповерење у државу, на шта морамо муњевито системски реаговати.

– Остаје нада да ћемо у томе успети и да се оваква трагедија никада више неће поновити – закључио је председник Нове Д2СП.