Ужасно је лош и већ виђен потез власти којим се позива на велико окупљање 26. маја, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Мислим да је једини мотив за најављено контраокупљање оних који подржавају власт обесхрабривање људи који су показали иницијативу и залагање да се нешто промени за добробит свих грађана Србије – истакао је Ковачевић.

Ковачевић пита „зашто би било ко имао против укидања риалитији и других програма који утичу на дерогацију друштва“.

Додаје да овај моментум у којем се као друштво налазимо морамо искористити баш за чишћење од свих социјалних канцера друштва.

Ковачевић напомиње да је „50.000 људи које смо видели на улицама Београда пре два дана показало да су незадовољни, да вода у социјалном и политичком лонцу Србије кључа, а поклопац клопара“.

– Заказан скуп тај лонац само додатно загрева, што је неодговорно. Председник Србије, позивањем на контрамитинг 26. маја, тежак тренутак Србије користи још једном за додатну поделу друштва – истиче Ковачевић.

Председник Нове Д2СП објашњава да би „прави потез власти требало да буде симбиоза одлучних мера и суочавање са јаком жељом грађана Србије да се поново изгради систем вредности који смо као друштво одавно изгубили“.

– То могу само храбри и очигледно потпуно нови људи какве данас у политици власти немамо – закључује Ковачевић.