Власт сутра прави скуп над којим нема никакву контролу. Мотив за долазак људи у Београд је дневница и прескакање дана на радном месту које не воле, изјавио је Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Лоша је и процена руководства СНС-а да ће окупљеним бројем принудом доведених људи обесхрабрити промене и угасити пламен жеље добровољно окупљених људи предходних седмица ка системским променама – рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да се никаквим контрамитингом неће променити означени кривац за трагедију и тугу која је српски народ погодила, а то је апсолутистичка власт која је допустила дерогацију у свим сферама друштва.

– Много се ствари променило у поимању политике у Србији, али не и у свести људи који организују контрамитинг и подршку председнику државе Александру Вучићу на такав начин. Једино што је сутра извесно је да ћемо пребројати број људи којима је тог дана одузета слобода кретања, слобода мишљења и слобода изражавања зарад грчевитог опстанака руководства СНС-а који су заљубљени у вршење власти – каже Ковачевић.

Ковачевић напомиње да је за све грађане који мисле и који вреднују демократију неприхватљива идеја да се после једанаест и више година вршења власти на митингу може нешто ново и премијерно рећи и урадити за шта у претходном периоду није било времена.

– Величина сваког политичара је осећај када треба иступити, а када се повући са власти. Када се тајминг промаши, онда наступа фаза убеђивања и прелази се на улицу, чији смо сведоци последњих седмица, што није добро ни за једно друштво – закључује Ковачевић.