Субвенције до 10.000 евра за куповину куће је иницијатива за похвалу, али је то сума која није довољна да омогући грађанима да остваре свој сан о сопственом дому и створе стабилно окружење за своје породице, истакао је Милан Станић, председник Градског одбора Нова – Да се струка пита Београд.

– Сматрам да је ово важан корак ка решавању стамбених потреба дела нашег друштва и подршка економском развоју – рекао је Станић.

Станић наводи да је „стамбено питање од кључног значаја за све грађане, а посебно за младе брачне парове и зато је неопходно да субвенција буде већа.

Додаје да сама процедура мора да буде јасна и веома транспарентна, а нарочито боље промовисана.

Станић напомиње да „питања која добијамо у странци често имају за тему како доћи до субвенција за куповину куће за младе брачне парове, што показује да сам процес није довољно јасан, транспарентан нити приступачан“.

– Имамо преко 200.000 напуштених кућа и то је тренд који морамо да зауставимо, а то ћемо урадити тако што младима дамо прилику да се скуће без великих дугова и онда ће они лакше да добијају и да се баве децом, што је важно за повећање наталитета и развој друштва – истакао је Станић.

Председник Градског одбора Нове Д2СП објашњава да би „прави потез власти требало да буде јасна дугорочна кампања за промоцију овог програма субвенција и повећање самог износа који се додељује младим брачним паровима јер тако насељавамо села младима, јачамо наталитет, а самим тим развијамо оне делове територије Србије који су данас угрожени и стагнирају, а много су важни за Србију.

– Да би ово било могуће за то су потребни потпуно нови људи у политици, који су економски стручни и који знају како да обезбеде ова средства, а ми, нажалост, у власти очигледно такве људе немамо – закључује Станић.