Готово сваких пар дана имамо потврду колико је погрешна одлука Владе Србије да се масивним финансијским подстицајима ослања само на стране инвеститоре, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Базирати економски развој Србије само на директним страним инвестицијама, запостављајући домаће инвеститоре, једноставније је, али и потпуно погрешно. Заправо, ако на челу државе имате људе без искуства више од две деценије, у економији је то неопростиво. Последице су фаталне и сценарио је, нажалост, баш такав каквог сам најављивао и пре две године. Имамо сада изненађене раднике на улицама, а фабрике затворене – рекао је Ковачевић.

Ковачевић напомиње да је омамљивање страних инвеститора новцем српских грађана кратко трајало јер се након завршене уговорне обавезе странци враћају у своје земље.

– Закључак је једноставан, не може се пречицом и са странцима градити стабилан економски развој, због тога се хитно требамо вратити домаћој производњи, направити отклон од увоза и изградити фабрике које ће производити све оно што увозимо – наводи Ковачевић.

Ковачевић истиче да српски привредници немају резервно тржиште и резервну државу и због тога су на дуги рок поуздан партнер сопственој држави.