Упитан је потенцијал државе за заштиту грађана Србије и надокнаду штета од свињске куге и несвакидашњег невремена које је захватило најплодније делове наше земље, нарочито Бачку и Срем, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Пошто смо као држава до гуше у кредитима и у параноји на који начин да те кредите по доспећу разводнимо да нам терет враћања не буде тако тежак, а сад не бирамо да то урадимо и по знатно скупљим ценама капитала, питам се колико пољопривредници могу уопште да рачунају на своју државу – рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да када дуго времена нисте савестан домаћин, а синоним за то је ова власт, када имате 40 милијарди евра дуга ка кредиторима плус обавезе по билатералним а необјављеним уговорима, заиста је неизвесна помоћ државе онима којима је то и најпотребније.

– На првом месту је помоћ најпотребнија сточарима јер им је држава услед незнања потпуно растурила интересе ка одгајању домаћих животиња (па одгоре још и удар свињске куге) на ионако преполовљен сточни фонд, а сад и ратара, јер се за црне дане попут ових од стране државе никада није домаћински штедело – каже Ковачевић.

Председник Нове Д2СП додаје да остаје да видимо само како се искобељати из проблема који се нагомилавају.

Ковачевић напомиње да се није отворило небо проблема над Србијом него смо огољени и незаштићени па нам се то тако чини и да је због тога стварно неопходна нова власт, али сада макар и први пут од заиста искусних људи.

– Томе се ми сви из Нове Д2СП заиста надамо, а шансу за то потражићемо већ на првим изборима – закључио је Ковачевић.