Лицемерно је и користољубиво када новац свих нас користите само за свој продужетак на власти, председниче Александре Вучићу, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник странке Нова – Да се струка пита (Нова Д2СП), поводом најаве председника државе да ће нових 20.000 динара поклонити сваком пензионеру у Србији.

– Једини разлог зашто то радите, председниче, је зато што пензионера у Србији има 1,6 милиона и требају вам за будуће изборе – рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је основни задатак сваког озбиљног човека који је зашао у зреле године да научи поколење иза себе вештини „пецања рибе“ јер се тиме генерацијама обезбеђује сигурна будућност.

– Ако желиш добро поколењу, не поклањаш му рибу. Посебно ту рибу не поклањаш одлазећим генерацијама, узимајући тиме будућност долазећим генерацијама младих људи – навео је Ковачевић.

Председник Нове Д2СП је упитао коме ово сејање новца иде у прилог.

– Само пензионерима који немају своју децу нити своје унучиће. Позајмљен новац треба вратити часним људима, који су цео свој живот поштено радили и зарађен новац уплаћивали за минули рад. Не треба им милостиња – казао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио председника Србије да је прво Влада коју је он изабрао срушила стандард живљења у Србији, распламсала инфлацију, а сада селективно помаже само пензионерима јер му политички требају.

– Који домаћин свакодневно узима кредите и такав позајмљени новац дели као свој? То само може неко ко никада својим рукама ништа није створио. Нажалост, таквог председника државе имамо – рекао је Ковачевић.

Ковачевић додаје да му је жао што новцем који је намењен пензионерима не стварамо платформу која ће створити више прихода и бољи живот заувек, већ руком једног човека, бацањем туђег новца, унесрећујемо много генерација иза нас, које ће овај новац, који ће већ сутра бити заборављен, тешком муком враћати.

Ковачевић је напоменуо да је мало влада у свету, као што је ова наша, које су јавни дуг током своје владавине удвостручиле.

– Сви економисти света добро знају, па треба и народ Србије, да се позајмљени новац не враћа у процентима у односу на БДП, већ у апсолутним вредностима, које су дупло веће у односу на почетак владавине СНС-а – закључио је Ковачевић.