Поводом наслова у штампи да држава тражи решење да помогне аустријском „Митросу“ да не угаси производњу и да сачува радна места, одговорно тврдим да нико нема право у име Владе Србије да новцем грађана Србије фаворизује било ког произвођача, а нарочито страног, изјавио је данас Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Увек смо као странка за то да се помогне нека фабрика из буџета државе, да „презупчи кризу“, али тај приступ не треба да буде селективан нити субјективан, а нарочито не према страним инвеститорима који су већ користили субвенције – рекао је Ковачевић.

Ковачевић подсећа да је више пута у јавности већ изнео да су домаћи инвеститори будућност Србије, не страни.

– Страни инвеститори се дозивају субвенцијама и негују само док се домаћи не одваже, али садашња Влада Србије домаће инвеститоре готово не примећује, нити их било каквим подстицајима куражи. То морамо хитно да променимо – нагласио је Ковачевић.

Због тога ће, истиче Ковачевић, први задатак странке коју предводи, Нова – Да се струка пита, када добије прилику да одговара за вођење државе у економском делу, бити фаворизација домаћих инвеститора у односу на стране, супротно затеченом стању.