Листу „Србија на Западу – Да се струка пита“ својим потписом подржали су редовни чланови Српске академије наука и уметности Душан Теодоровић и Велимир Радмиловић.

– Подржавам све организације које се боре против Александра Вучића, а посебно подржавам коалицију „Србија на Западу“, због тога што се слажем са основним начелима ове листе. Сматрам да Србија мора ући у Европску унију, а пре тога у НАТО савез, а такође се мора наставити борба за изградњу институција ове земље и људска и мањинска права – изјавио је Душан Теодоровић.

Академик Велимир Радмиловић изразио је лично задовољство што учествује у оваквој једној акцији и поручио да је ово први пут да на јавној и политицкој сцени имамо овако експлицитан став који даје одговоре на вековне проблеме Србије.

Листа „Србија на Западу – Да се струка пита“, коју чине Нова Д2СП, ЛИБДЕМ, ГДФ и ГЛАС, јуче је представљена на конференцији за штампу, а до сада је подршка већ стигла од бројних угледних појединаца као што су, између осталих, писци Филип Давид и Светислав Басара, новинари Бошко Јакшић, Милојко Пантић и Раде Радовановић, историчар Миливој Бешлин, професори Јован Комшић и Жарко Кораћ, адвокатица Тања Петовар, адвокати Сеад Спаховић, Раде Терзић и Слободан Ружић, као и бројна друга имена из сфере политике, уметности, културе, медија и спорта.