Potvrđujemo da je na snazi politički kanibalizam, kada jedete sopstvenu vrstu, kao što je lista „Srbija protiv nasilja“ htela da „pojede“ listu „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“, izjavio je Vladimir Kovačević, nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ i kandidat za gradonačelnika Beograda.

– Naime, Viši sud u Beogradu, povodom žalbe Jelene Zorić na rešenje Gradske izborne komisije, potvrdio je ono što govorimo od samog početka i sada je vreme da se jednom zauvek stane sa blaćenjem naše liste. Jelena Zorić, naša uvažena novinarka, uopšte nije bila ni u elektronskom, niti u papirnom obliku kao lice koje je dalo potpis listi „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ – istakao je Kovačević.

Kovačević naglašava da „ovo što se desilo našoj listi ostaje kao upozorenje svakome ko hoće da se bavi politikom van dogovorenih lista i tajnih dilova, ali i podstrek nama lično i drugima da odustajanja nema“.

– Pitamo one koji su nas danima klevetali da li osećaju bar trunku srama i da li će pomisliti da nam se izvinu, bez objašnjenja zašto su to učinili, jer to ni ne želimo više da znamo? Ovo je velika lekcija za sve nas koji prvi put učestvujemo u izbornom procesu, koje sve prepreke se postavljaju pred one koji hoće da se bave ovim poslom i da oni koji su pošteni, savesni i odgovorni prvo moraju proći kroz „toplog zeca“ – navodi Kovačević.

Kovačević poručuje da „odustajanja nema, jer će ideja Srbije na Zapadu i vraćanje stručnosti u politiku ostati najveća vrednost ovih izbora, a ako sada ne dobije na značaju zbog podmetanja i spletki, znamo dobro da će na kraju sigurno pobediti“.