Svedoci smo da se ovih dana smenjuju delegacije vlasti i najvećeg dela opozicije u želji da na pitanju kosovske muke i problema dobiju određeni poen i pobede u takmičenju za najvećeg lažnog patriotu na ovim izborima, izjavio je Vladimir Kovačević, nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“.

– Lista „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ im, svima zajedno, poručuje da nije hrabrost otići na Kosovo, ni kroz šumu ni preko prelaza, već je hrabrost suočiti se sa istinom o Kosovu koja mora biti delotvorna za svakog od nas. Dosta je više laganja i glumatanja, širenja tri prsta i kačenja slika ispred manastira, pošto Srbi i Albanci hoće konačno da žive normalno i imaju mira za sebe i svoju decu – naveo je Kovačević.

Kovačević ističe „da smo se umorili od junaka koji se posle odlaska na Kosovo vrate u svoju Kaluđericu, Topolu, Trstenik, Vračar ili Dedinje i odande nam govore kako će odbaciti sve planove Evrope o pitanju Kosova, misleći da će 17. uveče zbog toga izborna kutija sa njihovim imenima biti veća“.

– Mi ne lažemo ljude u ovoj zemlji, ne nudimo im lažne teme da bismo prikrili prave, ne obmanjujuemo ih pričama o junačkom Kosovu, dok nam se ostatak Srbije raspada – rekao je Kovačević.

Kovačević je građanima poručio da dobro slušaju šta ko govori u ovoj kampanji i te reči uporedi sa delima odmah 18. decembra ujutru.

– Tad će se najbolje videti ko je prava i ko lažna opozicija, a takođe i ko je junak sa Kosova zbog slike sa Instagrama, a ko brine o svima ljudima bez obzira na nacionalnost, jer nam je svima muka podjednaka – zaključio je Kovačević.