Neka kandidati za gradonačelnika Beograda pokažu radnu, a ne partijsku knjižicu, poručio je danas Vladimir Kovačević, kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“.

– Ovim putem, od svih kandidata za gradonačelnika Beograda, tražim da izađu sa konkretnim merama i potezima koje će povući u svom potencijalnom mandatu, a ne da se kriju iza velikih priča i mitova koji ne dotiču živote Beograđana – rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da izbori 17. decembra nisu izbori za „zlatnu loptu“ ili izbori u zvanje profesora ili dekana, već biranje čoveka i tima ljudi koji Beogradu treba da donesu viziju o razvitku glavnog grada, a ne da se na temi Kosova i francusko-nemačkog plana bira prvi čovek prestonice.

Takvo zamagljivanje suštine, dodaje Kovačević, koristi samo lovcima u mutnom koji ceo život koriste za švercovanje u politici bez ijednog jedinog rezultata.

– Dok idu po Beogradu i mešaju Lazarevac i Mladenovac, jer, sem zagušljivih kabineta i bazena sa vodom, slabo šta su i videli u praktičnom svetu, pozivam ih sve na otvoreni duel i debatu, gde bismo ukrstili ideje i razmišljanja, a ne da se troši vreme u kampanji na besmislene teme i vređanja konkurencije zbog drugog i drugačijeg stava – ističe Kovačević.

Kovačević naglašava da partijska knjižica, koja unazad tri decenije bira gradonačelnika ovog grada, treba da se baci u smeće, a na sto da se stave biografije i dosadašnja dostignuća.

– Sve sem toga je držanje glave iznad vode još ovih 10 dana kampanje, a trenutni gradonačelnik jedino to i zna. Međutim, čini mi se da će se na kraju ipak udaviti u svojim koruptivnim radnjama i nepočinstvima. Kada se to bude desilo, na nama ostalima je da ovaj grad razvijamo, ali ne tako što ćemo spletkama i podmetanjima gaziti jedni druge, nego lepo ideje pred građana, pa šta ko dobije, a ne nameštena pitanja i lažne teme – zaključio je Kovačević.