Kandidat za premijera Srbije i gradonačelnika Beograda liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević sinoć je gostovao u Debatnoj emisiji u okviru Predizbornog programa Radio-televizije Vojvodine.

Svojim stavovima potpuno je izdominirao nad svim drugim učesnicima debate.

Izneo je konkretne ideje, po kojima bi se, preko noći, mogla podići plata za 30 odsto svim radnicima u Srbiji, uz minimalnu solidarnost poslodavaca, primenjujući kliznu skalu poreza i doprinosa. Po principu – što veća plata, manji su porezi i doprinosi.

Drugi izneti predlog, koji bi takođe promenio nabolje standard življenja radnika u Srbiji, je predlog isplate 13. plate, uz sada minimalnu solidarnost države.

Naime, tvrdi Kovačević, ako su poslodavci isplatili radnicima poslednjih 12 plata sa pripadajucim porezima i doprinosima državi, predlog je da se 13. plata isplaćuje bez dodatnih davanja.

Na taj način bi, dodaje Kovačević, to bila stimulacija poslodavcima, takođe u korist za radnika.

– Isplatom ove plate u vreme novogodišnjih, odnosno božićnih praznika, vratila bi se empatija među porodicom i najmilijima, jer bi se stvorili uslovi kupovine sitnica i poklona svima koje volite. Sprovođenjem takvog predloga, direktno bi se uticalo i na dodatnu potrošnju, a time i na privredni rast cele države – rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da je utisak da se samo lista broj 15. „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“, u okviru političke kampanje za ove izbore, bavi razumljivim predlozima koji upućuju ka promenama nabolje svih građana Srbije.