Teško je za poverovati da se jedna politička lista kvalifikuje za izbore sa sakupljenih 10.000 potpisa, a da zauzvrat ne dobije šansu ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frenkvencijom da predstavi program zbog kojeg je prikupljala potpise za grad i za Republiku, izjavio je danas nosilac parlamentarne i beogradske liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević.

– Politička inercija, nestanak zainteresovanosti za nova lica u politici i polarizovani mediji čini se da predstavljaju najveći kancer za napredak države. RTS nas je obavestio da nismo parlamentarna partija, kao da je to neka u trenutku kada se sakupljaju potpisi, pa je to razlog što je izostao poziv za debate i gostovanje na nacionalnoj frenkvenciji – naveo je Kovačević.

Kovačević napominje da je Nova – Da se struka pita jedna od najstarijih opozicionih partija, sa više od deset godina postojanja i da je dve trećine svog političkog života bila parlamentarna.

– Diskriminaciji nema kraja, nažalost, ni na televizijama čiji je osnivač United Media i druge televizije. Čini se da će od nacionalnih frekvencija RTS 2 biti maksimum u predstavljanju liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ i to zaista predstavlja žaljenje i gubitak za sve one birače koji su spremni da pogledaju na drugu stranu u odnosu na navijački orijentisanu i polarizovanu Srbiju – ističe Kovačević.

Kovačević podseća da je večeras zakazan termin za predstavljanje liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ u 20.00 časova, na Drugom kanalu RTS-a, dok je u isto vreme debata na Prvom kanalu iste televizije.

– Šta reći – zaključio je Kovačević.