Ne treba razdvajati gradske i republičke izborne rezultate. Kao stranka Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) osećamo se pokradenim i na jednim i na drugim izborima i zato smo dali podršku opozicionim kolegama sa liste „Srbija protiv nasilja“ da istraju u obaranju izbornih rezultata, izjavio je predsednik Nove D2SP Vladimir Kovačević.

– Pojam krađe i neregularnosti je postojao ili ne. Ne može se konstatovati krađa na gradskim izborima, a da se isti taj stil i pristup ne konstatuje i na republičkim i pokrajinskim izborima – rekao je Kovačević.

Što se nas tiče, ističe Kovačević, pošto spadamo u red manjih stranaka, imali smo čak i određenih prednosti u sagledavanju kompletnog izbornog postupka.

– Pouzdano znamo da su na nekim nama značajnim izbornim mestima ljudi glasali za nas, čak nam i to slikali, tačno znamo i koliko ih je, a kad je trebalo da ih nađemo u zbrajanju – nigde ih nema, dobili smo nulu. Dakle, kralo se – naglašava Kovačević.

Kovačević navodi da zbog prinicipijelnosti, a moramo na tome insistirati, rezultati na svim izborima se moraju oboriti.

– Ne može se gledati na izbore po pristupu – na Republici nam broj poslanika u parlamentu odgovara, takođe time i finansiranje stranačke politike, a na Gradu ćemo insistiratii na ponavljanju izbora. Zalažemo se da se kompletan izborni postpak poništi, a izbori ponove – zaključio je Kovačević.