Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) i nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević pozvao je sve učesnike izbornog procesa da bojkot parlamenta bude jedina opcija ukoliko se ne ponište izbori.

– Ne znam kako bi, usled utiska o izbornoj krađi čije rezultate treba poništiti, izgledalo u očima opozicionih birača polaganje poslaničke zakletve u Skupštini Srbije – upitao je Kovačević.

Kovačević je istakao da bi, ukoliko bi se to i dogodilo, sve opozicione stranke poručile svojim biračima da im nisu važni, već da su im važne poslaničke plate i apanaža po poslaniku za finansiranje stranke.

– A to što tim činom legalizujemo izbornu krađu, pa šta da radimo – ironično je dodao Kovačević.

Kovačević smatra da bi takav čin na dug rok razorio optimizam opozicionih birača da se sadašnja vlast ikad može promeniti.

Nova – Da se struka pita će i nadalje podržavati svoje opozicione kolege iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ u nameri poništavanja izbora i smatra da zaista ima smisla bojkotovati ulazak u parlament ukoliko se vlast opredeli za odbijanje ponavljanja izbornog postupka – naglasio je Kovačević.