Ne postoji veća demonstracija jedinstva i političke etike od toga da svih 250 kandidata za poslanike liste „Srbija protiv nasilja“ odu kod notara i svojom izjavom se jedni pred drugima odreknu budućeg poslaničkog mandata u Skupštini Srbije, izjavio je predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević.

– Nema nazad, i nikakva poslanička apanaža ne sme da zatrpa činjenicu da se izbori na svim nivoima moraju poništiti – rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da je ovakav čin neophodan kao novi alat u borbi protiv nepriznavanja izbora i zbog svih uhapšenih tokom protesta i svih onih koji štrajkom glađu žrtvuju svoje zdravlje zarad nepriznavanja izbornih rezultata.

Kovačević dodaje da podržava ideju kojom bi se i studenti Beogradskog univerziteta odrekli svojih predavanja na fakultetima do okončanja krize izbornog postupka.

– Odgovorna lica za izbornu krađu treba pronaći, sudski ih procesuirati, izmeniti izborni postupak i za najdalje šest meseci raspisati nove sveopšte izbore – zaključio je Kovačević.