Budućnost opozicionih političara u Srbiji će se u narednim nedeljama svesti na one koji su u njoj zarad ideala i empatije i onih kojima je to posao i u politici su isključivo zarad novca i zbog novca su spremni da pristanu na sve, izjavio je Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) i kandidat za premijera i gradonačelnika liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“.

– Svako naredno opoziciono protestno okupljanje mora i nadalje da insistira na poništenju izbornih rezultata na svim nivoima. Ne sme se ostaviti bilo kakva šansa i nada da bi se moglo prihvatiti poništenje izbora na nivou Grada Beograda, a prihvatiti izborni rezultat na nivou Republike – navodi Kovačević.

Još je gore, dodaje Kovačević, nakon toga položiti poslaničku zakletvu zarad novčanih privilegija unutar pokradenih izbora.

– Takav čin bi trajno napravio razarajući efekat ka političkoj iskrenosti, a iza toga bi sledila sigurno kazna od strane opozicionih birača i pružila bi jasnu poruku: Politika i sudbina naroda me zanima samo ako sam za plaćen – ističe Kovačević.

– Nadam se da naše opozicione kolege sa liste „Srbija protiv nasilja“, koje podržavamo od prvog dana protesta, to jasno razumeju i da neće dozvoliti da se to dogodi – naglašava Kovačević.