Svakim danom se, mic po mic, u medijima stvara atmosfera da opozicija treba da prihvati poslaničke mandate uprkos izbornoj krađi. Treba naglasiti da je to najveći interes prevashodno vlasti, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Iz ugla logike, etike i očekivanja opozicionih birača, ovakav stav ne predstavlja ništa drugo nego katastrofu i dugoročno ubijanje opozicionog žara – istakao je Kovačević.

Kovačević dodaje da se čuju se i objašnjenja „krvavo zasluženi mandati“, „nema šta da se vraća, oni su ukrali, a mi osvojili“.

– Zaista ne znam šta izneto znači u konstatovanoj izbornoj krađi i pozivanju naroda da zbog toga izađe na ulice. Ovakva vrsta neprincipijelnosti i očigledne materijalne zainteresovanosti jedne od opozicionih lista za poslaničke mandate omalovažava opozicione birače i ignoriše bistrinu zaključivanja – naglašava Kovačević.

Hipotetički, navodi Kovačević, ukoliko bi se prihvatili mandati u republičkoj skupštini na pokradenim izborima na svim nivoima, a insistiralo se na ponavljanju beogradskih izbora, koji bi mogli biti već na leto, to bi bio siguran i trajan izborni fijasko delimično združene opozicije.

– Cenim da bi ponovljeni beogradski izborni rezultati opozicije, zbog neprincipijelnosti, bili bar za 20 odsto niži. U narednim nedeljama, svakako ćemo razumeti ko je i zbog čega u politici, zbog novca ili zbog političke ideje i svog naroda kojem promenama želi da poveća šansu da živi bolje – zaključio je Kovačević.