U svetlu podela dela opozicije povodom izlaska na predstojeće gradske i lokalne izbore 2 juna, Nova – Da se struka pita shvata je kao šansu i poziv za okupljanje i drugih stranaka oko ta dva koncepta, izjavio je predsednik Nove D2SP Vladimir Kovačević.

Kovačević kaže da odavno smatra da špil u kartama oko vodećih lica u opoziciji prirodno mora da se menja, a da je ovo jedna od prilika.

– Podržavamo opozicione kolege koje imaju hrabrosti da se suoče sa ambijentalnim okolnostima pod kojima treba da predstavljamo svoje izborne programe i dođemo do potencijalnih birača koji će nam ukazati poverenje. Smatramo da smo kao stranka jedni od retkih koji to veoma dobro razumeju – navodi Kovačević.

Kovačević podseća da je Nova D2SP tokom poslednjih izbora bila smaknuta i bez šanse za javnu reč na gotovo svim dostupnim televizijama, uključujući i one sklonije opoziciji.

– To ne sme da obeshrabri, već naprotiv – da probudi inat i upornost da se doslednošću i stalnim pritiskom, prvo na medije, javna opoziciona reč mora proslediti do birača, koji, uveren sam, traže novi izbor, nova lica u politici i novu modernu politiku – jasan je Kovačević.

Nova – Da se struka pita, ističe Kovačević, spremna je da se pridruži delu opozicije koji je za to da se izađe na izbore 2. juna.