Mali karakterni rejting opozicionih predstavnika i isticanje naslovnih ličnosti bez ubedljivih biografija doveli su do niske izlaznosti birača i apatije da je preokret u politici uopšte moguć, izjavio je jutros predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević.

– Trajni nedostatak harizmatičnih ličnosti u politici, koje su u životu pre politike pokazale sposobnost predvođenja i okupljanja ljudi oko jasnih i ambicioznih ideja, zaista uzima politički danak, pa Srbija danas politički tapka u mestu – rekao je Kovačević.

Kovačević navodi da ostaje i otvoreno pitanje za razmišljanje i svim novinarima koji prate politiku da preispitaju svoje kriterijume po kojima u javnosti ističu ličnosti koje narod ne prepoznaje kao one koji su u mogućnosti da naprave preokret i da im unaprede život.

Nova – Da se struka pita, nakon apstinencije na ovim izborima i preliminarnih rezultata opozicionih kolega, objektivno razočaravajućih, ovaj trenutak doživljava kao šansu za nov početak sa novom platformom i novim licima koja su se rodila u politici nakon ovih izbora – zaključuje Kovačević.